Domaine Amirault

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Domaine Amirault – Clos des Quarterons

De familie Amirault is een van de grote wijnfamilies in Saint-Nicolas-de-Bourgueil. Le Clos des Quarterons is een wijngaard in familiebezit voor 180 jaar! Xavier en Agnes zijn altijd op zoek naar de essentie van hun terroir. Minimale interventie is hun uitgangspunt in de wijngaard en bij het maken van de wijn. Het domein is biodynamisch gecertificeerd (Demeter).

Het microbiologische leven volgt de druiven tot in de kelder, transformeert het sap en vindt zelfs zijn weg naar de uiteindelijke wijn in de fles. De wijnen zijn dan ook letterlijk levend, van een levende bodem. Voor Domaine Amirault gaan de biodynamie-principes veel verder dan de wijn zelf, het is ook een filosofie, een manier van leven. Het is een circulair systeem waarin mens en natuur één zijn en een evenwicht wordt bereikt.

Naast Clos des Quarterons bezitten zij nog een aantal prachtige terroirs zoals; ‘Le Fondis’ (een cru in wording), ’Clos de la Gaucherie’, ‘Grand-Mont’, ‘Les Gravilices’ en de nieuwste aanwinst ‘La Ferme des Fontaines’.

De belangrijkste druif is cabernet franc, die de ster van de show is in St-Nicolas-de-Bourgeuil en Bourgeuil. Dicht daarop volgt chenin blanc wat een versatiele druif is die voor wit, en een indrukwekkende lijn van mousserende wijnen gebruikt wordt. Voor de crémants heeft men ook wat chardonnay geplant.

Domaine Amirault heeft een prachtige line-up aan wijnen waar een herkenbare rode draad doorheen loopt; transparantie, levendigheid en positiviteit. Prachtige wijnen!!